Održana manifestacija „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2019.“

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na spomen-obilježju na šehidskom mezarju Kovači, na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, ispred Vječne vatre, spomen obilježja ubijenoj djeci Sarajeva, potom na  Mostu Suade i Olge, 1. augusta ove godine počela je manifestacija „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2019” kojom se kroz dvodnevne aktivnosti podsjeća na ratna dešavanja na planini Igman, te na značaj tog ratišta za odbranu Sarajeva i BiH.

Brojne delegacije svih nivoa vlasti u BiH, kao i delegacija Općine Novo Sarajevo, te predstavnici boračkih udruženja i građani, odali su počast i prisjetili se historijskih dana za odbranu države.

Centralnoj manifestaciji na Igmanu, pod sloganom „Dođi i posvjedoči“, 2. augusta ove godine, prisustvovalo je više hiljada učesnika. Delegacije, među kojima i Općine Novo Sarajevo, odale su počast na šehitlucima i spomen-obilježjima na Igmanu (Grkarica, Veliko polje, Mrazište i Brezovača).

U okviru programskih sadržaja manifestacije realizirani su vjerski, kulturno-umjetnički program, sportske aktivnosti i obrazovni sadržaji.