Održana manifestacija „Radost vrtića“

U dvorištu vrtića „Mašnica“ 10. maja ove godine u okviru obilježavanja 16. maja – Dana Općine Novo Sarajevo upriličena je svečana priredba pod nazivom „Radost vrtića“ na kojoj su učestvovali mališani iz šest vrtića JU „Djeca Sarajeva“ i privatne predškolske ustanove „Amel i Nur“.

Djeca iz vrtića „Rosica“, „Košuta“, „Aprilski cvjetovi“, „Zvončić“, „Mašnica“, „Kekec“ i „Amel i Nur“ zajedno sa odgajateljima pripremili su prigodan zabavni program i sportsko–takmičarske igre.

Manifestaciji je prisustvovao i općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima, koji je u svom obraćanju istakao kako je ova manifestacija postala tradicionalna povodom Dana Općine, te da ujedno predstavlja i poklon najmlađih sugrađana općini.

Nakon kraćeg kulturno – zabavnog programa, održane su sportske takmičarske igre u kojem su se djeca takmičila u četiri discipline: igra sa obručevima, ples sa balonima u parovima, igra prenošenja jaja u kašikama i igra nošenja vrećica pijeska na glavi.

Općinski načelnik je ovom prilikom, predstavnicima svih vrtića uručio didaktičke igračke (lego kocke i igračke koje su važne za dječije funkcionalno pamćenje i igru kroz učenje sa djecom) kao poklon za Dan Općine. Manifestaciji je prisustvovala i predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo Ana Baltić.

Share Follow