Održana tradicionalna manifestacija „Dan dječije radosti Općine Novo Sarajevo 2019“

U okviru obilježavanja međunarodnog praznika „Dječija nedjelja“ 4. oktobra ove godine na otvorenoj sceni Vilsonovog šetališta održana je tradicionalna manifestacija „Dan dječije radosti Općine Novo Sarajevo 2019“.
Manifestaciji, koju Općina Novo Sarajevo organizira već trinaestu godinu zaredom sa ciljem da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštovanja prava djeteta, te promoviranja kupovine domaćih proizvoda, prisustvovao je veliki broj djece, roditelja, nastavnika i direktora osnovnih škola sa područja Općine Novo Sarajevo.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo čestitao je svim novosarajevskim osnovcima međunarodni praznik djeteta, kao i svim učiteljima i nastavnicima Dan učitelja, koji se obilježava na današnji dan, 04. oktobra.

“Svake godine imamo više djece i više paketića na šta smo ponosni, jer već trinaesti put organizujmo ovu manifestaciju sa ciljem da izmamimo osmijehe na vašim licima i da vam uljepšamo vaš praznik, Dan djeteta, koji je davne 1989. godine usvojila Skupšina Ujedinjenih naroda. Ove godine obezbijedili smo rekordnih 2 490 paketića sa domaćim proizvodima, koliko i vas danas ima ovdje na Vilsonovom šetalištu”, istakao je načelnik Nedžad Koldžo, te poručio da je Općina Novo Sarajevo za učitelje koji su doveli danas djecu na Vilsonovo šetalište pripremila i prigodne poklone.

Općinski načelnik se potom zahvalio ministrici za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineti Bogunić na dosadašnjoj saradnji i podršci, obzirom da dobro razumije potrebe i probleme jer je i dugi niz godina bila direktorica jedne novosarajevske osnovne škole.

Nakon zabavnog programa kojeg je  pripremio izvođač i kompozitor muzike za najmlađe, Elvir Hadžijamaković Lilo, uposlenici Općine Novo Sarajevo vršili su podjelu paketića učenicima od II do V razeda.