Održano Općinsko takmičenje iz informatike

Općina Novo Sarajevo putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport u sardnji sa OŠ Čengić Vila I bila je organizator Općinskog školskog takmičenja iz informatike za učenike od I-IX razreda, a koje je održano Javnoj ustanovi Osnovna škola “Čengić Vila I”. Takmičenje je bilo ekipnog karaktera i učestvovalo je osam školskih ekipa sa po tri učenika.

Prvo mjesto pripalo je ekipi OŠ Pofalići (100 bodova), koju su predstavljali učenici Tarik Dacić, Faris Zilić i Emina Močević. Na drugom mjestu je OŠ Grbavica II (94,67 bodova), u sastavu Mirza Bušatlić, Ammar Kabaši i Nidal Hastor. Dok je na trećem mjestu OŠ Čengić Vila I (80 bodova) u čijem timu su bili učenici Zinedin Hadžić, Merima Gaštan i Tarik Melunović.

Prema „Uputstvu o organizaciji takmičenja za učenike osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo za školsku 2022/2023. godinu“, direktan plasman na Kantonalno takmičenje ostvaruju članovi prvoplasirane ekipe sa Općinskog takmičenja, sa napomenom da od svih škola koje su se takmičile na općinskim takmičenjima iz informatike u Kantonu Sarajevo, formirati će se „Kantonalna bodovna lista“ po osnovu broja bodova.

Učenici 5 škola, a po osnovu rezultata sa pomenute liste bit će pozvani na Kantonalno takmičenje. Broj ekipa koje se pozivaju sa jedne općine, a na osnovu rezultata liste „Kantonalna bodovna lista“ bit će ograničen na najviše 2 (dvije ekipe/škole).

Share Follow View