Općina i ” Princess krofne ” organizuju

Dan đaka prvaka Općina Novo Sarajevo i Udruženje građana Princess krofne povodom obilježavanja početka školske godine za đake prvake organizovaće kulturno sportsku manifestaciju Dan đaka prvaka.
– U ovoj godini Sarajevski dječiji hor Princess krofne obilježava 10. godišnjicu rada i postojanja, kaže nam Zlatko Bostandžić, jedan od umjetničkih rukovodilaca. Tim povodom Princess krofne će sa svojim gostima održati 25 koncerata u Sarajevu i svim većim gradovima Bosne i Hercegovine. Zbog dosadašnje uspješne saradnje osjećamo moralnu obavezu i želju da svoju koncertnu aktivnost započnemo u matičnoj općini Novo Sarajevo i to organizovanjem zajedničke kulturno- sportske manifestacije Dan đaka prvaka koja će zahvaljujući Općini Novo Sarajevo postati tradicionalna.
Prema riječima Bostandžića manifestacija će se organizovati u ponedjeljak, 15 septembra, na igralištu OŠ Kovačići.
– Očekujemo da ovoj manifestaciji prisustvuju svi prvačići, naša najvjernija publika. U slučaju da bude loše vrijeme planirali smo da se manifestacija održi u sali osnovne škole. Prije koncerta, u 11,30 planirana je fudbalska utakmica prvačići protiv Humanih zvijezda za koje će nastupiti, između ostalih, i Mirsad Abdagić-Kike, Seven up i plesni studio Seven, Samir Mujagić SMS, Princess krofne i ostali estradni djelatnici. Svaka od škola formiraće svoju fudbalsku ekipu koja će imati petominutni susret sa Humanim zvijezdama. Nakon toga u 12,30 sati počinje koncert Princess krofni i njihovih gostiju.

Share Follow View