Općina Novo Sarajevo i ove godine podržala realizaciju projekta „Christine Witcutt“

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i Ajla Hadžihasanović ovlaštena osoba ispred Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“, 30. septembra ove godine potpisali su Ugovor o dodjeli sredstava za realizaciju projekta „Christine Witcutt“.

Navedeni projekt podrazumijeva provođenje dodatnih aktivnosti na edukaciji, rehabilitaciji, (re)socijalizaciji i inkluziji djece i omladine sa umjerenim, težim i teškim intelektualnim i drugim razvojnim poteškoćama, a koje se realizuju u Centru „Vladimir Nazor“. Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 40.000 KM.

U svom obraćanju, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da Općina Novo Sarajevo već 13 godina zaredom podržava realizaciju projekta „Christine Witcutt“ sa ciljem provođenja dodatnih aktivnosti za djecu sa težim intelektualnim poteškoćama.

-Prije dvije godine Općina Novo Sarajevo je Odlukom Općinskog vijeća dodijelila Centru „Vladimir Nazor“, kao jedinoj ustanovi registrovanoj za ovu vrstu djelatnosti, prostor bivše OŠ „Isa beg Ishaković“ za potrebe uspostave Centra za predškolski uzrast djece za poteškoćama u razvoju, te se nadamo da će ovaj centar zaživjeti u punom kapacitetu i na pravi način, istakao je načelnik Nedžad Koldžo.

Općini Novo Sarajevo se u ime roditelja, nastavnika i učenika Centra „Vladimir Nazor“ zahvalila Ajla Hadžihasanović, istakavši da je ovaj projekat od velikog značaja za djecu, jer podrazumijeva provođenje aktivnosti koje nisu u okviru redovnog godišnjeg plana i programa Centra, te najavila posjetu predstavnika Fondacije “Christine Witcutt” 6. oktobra ove godine.