Općina Novo Sarajevo obezbijedila 2250 paketa za socijalno ugrožene porodice i porodilje sa područja općine

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je 2250 paketa za socijalno ugrožene porodice i porodilje sa područja općine, koje su zbog donesenih mjera Kriznog štaba Federacije BiH spriječeni izaći iz svojih domova, a sve u cilju suzbijanja širenja korona virusa. Navedene aktivnosti provode se u okviru programa interventne pomoći za najugroženiju populaciju sa područja općine Novo Sarajevo.

Na podjeli su angažirani predstavnici općinskog Štaba civilne zaštite, mjesnih zajednica i volonteri koji će dolaskom na kućnu adresu uručiti oko 1.750 prehrambenih paketa penzionerima-samcima koji imaju više od 65 godina, teško oboljelim pripadnicima boračke populacije, štićenicima Centra za socijalni rad Novo Sarajevo, korisnicima jednokratne pomoći,  kao i djeci sa poteškoćama u razvoju, te 500 paketa porodiljama koje su trenutno na porodiljskom odsustvu.

Podjela se vrši na osnovu evidencija Službe za socijalna pitanja, zdravstvo izbjeglice i raseljena lica, Službe za boračko-invalidsku zaštitu, Centra za socijalni rad Novo Sarajevo, Udruženja penzionera Novo Sarajevo, te prijava građana i etažnih vlasnika mjesnim zajednicama na području općine.

Štab civilne zaštite na čelu sa komandantom Općinskim načelnikom Nedžadom Koldžom obezbijedio je ovu skromnu pomoć sa željom da navedene kategorije što lakše prebrode ovo krizno vrijeme, a u skladu sa mogućnostima, te daljim razvojem ove krizne situacije i u narednom periodu Općina će nastojati pomagati onima kojima je to najpotrebnije.

Share Follow View