Općina Novo Sarajevo obilježila Dan planete Zemlje

U okviru obilježavanja Dana planete Zemlje održane su brojne aktivnosti.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović  posjetio je Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH  gdje je sa direktorom Fuadom Čibukčićem  razgovarao o konkretnim projektima zaštite okoliša na kojima će Općina raditi u narednom periodu.

Direktoru Fonda prezentovani su projekti  „Park šuma Hum“ i Sportsko-rekreativne zone „Velešići“. Ovom prilikom, u cilju realizacije navedenih, ali i drugih projekata o kojima se razgovaralo direktor Fonda obećao je stručnu pomoć i konkretniju saradnju.

U povodu Dana planete Zemlje u ulici Grbavička zasađene su nove sadnice čime je Općina Novo Sarajevo dala svoj doprinos obilježavanja tog značajnog datuma. Uz načelnika Tanovića, u sadnji su učestvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robert Pleše zajedno sa vijećnicima i Općinskim odborom Naše stranke, kao i  predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

U Parku nacionalnih manjina od danas su i nova stabla bjelogorice koja su zasadili švicarski ambasador u BiH Daniel Hunn i uposlenici ove ambasade.

Uz druženje i mnogo radosti, u akciji sadnje u blizini vrtća “Aprilski cvjetovi”, učestvovala su i djeca predškolskog uzrasta i njihovi odgajatelji.

Share Follow