Roditeljima učenika od II do IV razreda novosarajevskih osnovnih škola Općina će refundirati sredstva za nabavku udžbenika

Roditeljima svih učenika od drugog do četvrtog razreda novosarajevskih osnovnih škola Općina Novo Sarajevo refundirat će sredstva za nabavku školskih udžbenika.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović dogovorio je to na današnjem sastanku održanom sa direktorima osnovnih škola, kako bi blagovremeno informisali sve roditelje.

I ovog septembra, za više od 530 prvačića bit će obezbijeđeni kvalitetni ruksaci sa školskim priborom i udžbenicima, za šta su ranije u Budžetu Općine planirana potrebna sredstva. S tim u vezi obavještavaju se i roditelji prvačića da se ne izlažu dodatnim troškovima vezanim za kupovinu ruksaka, udžbenika i pribora, a sve detaljnije informacije o podjeli bit će objavljene na školskim web portalima i oglasnim pločama, kao i na web stranici Općine Novo Sarajevo.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo izvršilo je nabavku udžbenika za učenike od V do IX razreda osnovnih škola, čime će svi učenici na području općine Novo Sarajevo ove godine imati besplatne udžbenike.

Share Follow View