Općina Novo Sarajevo učešćem podržala “Šarenu paradu” u okviru Dječije nedjelje

Općina Novo Sarajevo je, i pored podržanog projekta putem Javnog poziva pod nazivom „Mobilni tim za Novo Sarajevo“, Udruženju porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“ pružila punu podršku i 07. oktobra ove godine na zvaničnom otvaranju „Dječije nedjelje“ kroz učešće na Trećoj dječijoj šarenoj paradi.

Svake godine u oktobru obilježava se Dječija nedjelja, sedmica kada se ističu prava svakog djeteta, sa posebnim osvrtom na zdravo odrastanje kao ključ zdravog djetinjstva. Učesnici ovogodišnje dječije parade su, uz podršku Sarajevo taxi-ja i Općine Novo Sarajevo, svoju rutu započeli ispred prostorija Udruženja, krećući se glavnom saobraćajnicom kroz općinu Novo Sarajevo i Centar, pa sve do BBI Centra gdje su se okupila djeca i iz vrtića, osnovnih, te srednjih škola u Sarajevu.

Nakon održanog prigodnog programa ispred Katedrale, svi okupljeni su nastavili svoje druženje u Jelićevoj ulici gdje je upriličena predstava „Kako se pravi pjesma“ u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih iz Zagreba. U paradi su, pored predstavnika Općine Novo Sarajevo, učestvovale i brojne javne ličnosti, te predstavnici lokalnih i kantonalnih vlasti.

Slogan ovogodišnje manifestacije je „Sretan ćeš biti svijete, kada usrećiš dijete!“

Share Follow