U povodu početka školske godine, općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima posjetio novosarajevske osnovne škole

U povodu početka nove školske godine, općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima posjetio je novosarajevske osnovne škole i učenicima prvih razreda podijelio prigodne poklone – školske ruksake sa potrebnim priborom, a u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama.

Tom prilikom, općinski načelnik đacima prvacima poželio je uspjeha i sreće u daljem školovanju. U svom obraćanju, naglasio je da Općina Novo Sarajevo, iako to nije njena nadležnost, u kontinuitetu više od deset godina obezbjeđuje ruksake sa priborom  za sve prvačiće.  U novoj generaciji je 608 učenika prvog razreda. Općina Novo Sarajevo  jedna je od rijetkih u državi koja u posljednjih nekoliko godina nema evidentiran pad upisa učenika u osnovne škole, naglasio je načelnik Koldžo.

Ruksake sa potrebnim priborom dobili su prvačići Centra „Vladimir Nazor” i osam novosarajevskih osnovnih škola: „Hrasno“, „Grbavica I“, „Grbavica II“, „Velešićki heroji“, „Kovačići“ i „Čengić Vila I“,„Malta“ i „ Pofalići“.

Ovom prilikom, svim navedenim javnim ustanovama, kao i OŠ „Aneks”uručene su zaštitne maske, rukavice i dezinfekciona sredstva, a u cilju suzbijanja širenja zaraze izazvane korona virusom.

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je ruksake i pribor koji će uskoro dobiti i 19 prvačića  koja nastavu pohađaju u „Edukativnom Centru Nova Kasaba“.

Share Follow