Otvoren tematski park kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Svečanim puštanjem balona u zrak, općinski načelnik Nedžad Koldžo zajedno sa učenicima Osnovne škole „Grbavica II” i mališanima iz vrtića „Mašnica”, 11. juna ove  godine, otvorio je tematski park u ulici Behdžeta Mutavelića.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je rekao da je ovo jedan od najljepših parkova na području općine. Radilo se na savremenom konceptu oplemenjivanja prostora oko Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo koji omogućava niz novih sadržaja građanima, a prvenstveno djeci. Proširen je i parking kod Međunarodnog centra za 20 novih mjesta, izjavio je općinski načelnik.

Na više od 8.000 m2 izgrađeni su i amfiteatar, dvije fontane, igralište za djecu uzrasta 2-12 godina sa modernim sadržajima i spravama sa odgovarajućim zaštitnim mjerama od ozljeda, te „ostrva“ obogaćena elementima urbanog mobilijara koja mogu da se koriste kao ljetne radionice i za druge aktivnosti na otvorenom.

Za ove namjene izdvojeno je oko 680.000  KM, a izvođač radova je firma „Mibral” d.o.o. Sarajevo.

U povodu otvaranja tematskog parka upriličeni su zabavni program za djecu, edukativno-zabavna predstava, te plesna zabava sa animatorima i maskotama.

Share Follow View