Otvorenje izložbe radova stipendista Udruženja “Obrazovanje gradi BiH”, u srijedu 17.11.2021. godine u 18:00 sati u Dječijoj kući

Otvorenje izložbe radova stipendista Udruženja “Obrazovanje gradi BiH” bit će upriličeno 17.11.2021. godine sa početkom u 18:00 sati u Dječijoj kući (ul. Grbavička bb).

Izložba prodajnog karaktera pod nazivom “Naslikaj kulturu BiH” predstavit će 26 djela mladih ljudi, autora radova, koji su različitim tehnikama ispoljili kreativnost sa konačnim, humanim ciljem. Likovne radionice koje je Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” realizovalo sa stipendistima za rezultat će imati prikupljena sredstva, od prodaje radova, za stipendiranje jednog djeteta koje želi da se ostvari u sektoru umjetnosti.

Radovi su nastali u sklopu istoimenog projekta s ciljem da promoviše kulturne vrijednosti među mladim ljudima, kao i da ih educiraju o kulturnom naslijeđu BiH.

Radovi će biti izloženi do 25.11.2021. godine, a nakon čega će izložba biti preseljena u prostorije Udruženja u ulici Dobojska 4.

Projekat je podržan od strane Općine Novo Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Share Follow View