Počinje velika akcija čišćenja na području općine Novo Sarajevo

Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Novo Sarajevo počinje u utorak, 19. jula 2022. godine.

Prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Novo Sarajevo, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, mjesnih štabova civilne zaštite, akcija čišćenja odvijat će se u svim mjesnim zajednicama ove općine.

Tokom trajanja akcije komunalna preduzeća će, u koordinaciji sa Općinom Novo Sarajevo i mjesnim zajednicama, realizovati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja i divljih deponija, a u skladu sa prioritetima koje iskažu mjesne zajednice.

Tim povodom održan je sastanak u Općini Novo Sarajevo sa predstavnicima Ministarstva, Općine, preduzeća i ustanova koji učestvuju u akciji.

Organizatori pozivaju i građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da životni ambijent bude ljepši i uredniji.

Akcija čišćenja Općine Novo Sarajevo počinje u utorak, 19. jula u 7:00 sati kod Spomen – parka Vraca, Ulica Husinjska, uz prisustvo resornog ministra Envera Hadžiahmetovića, pomoćnika ministra Muhameda Bekte, načelnika Općine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovića, te predstavnika preduzeća i ustanova.

Iz resornog ministarstva i Općine Novo Sarajevo pozivaju i predstavnike medija da prisustvuju početku ove akcije.

Share Follow View