Podjelom 2.500 paketa sa domaćim proizvodima učenicima novosarajevskih osnovnih škola obilježena Dječija nedjelja i Dan dječije radosti

U povodu obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta i Dana dječije radosti Općine Novo Sarajevo 2020. godine, 07. oktobra ove godine, općinski načelnik Nedžad Koldžo posjetio je novosarajevske osnovne škole i učenicima od drugog do petog razreda podijelio pakete sa domaćim proizvodima, a u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštovanja prava djeteta, te promoviranja kupovine domaćih proizvoda.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je naglasio da je ove godine obezbijeđeno oko 2.500 paketa za učenike od drugog do petog razreda novosarajevskih osnovnih škola.

“Pandemija korona virusa onemogućila je održavanje ove manifestacije na otvorenom kao što je to bilo prethodnih godina na Vilsonovom šetalištu, ali tradicija nije prekinuta. Želimo da izmamimo osmijehe na vašim licima i da vam uljepšamo vaš praznik – Dan djeteta”, istakao je načelnik Koldžo i poručio da se kupovinom i korištenjem domaćih proizvoda jača ekonomije države Bosne i Hercegovine.

Pakete sa domaćim proizvodima dobili su učenici osam novosarajevskih osnovnih škola: „Velešićki heroji“, „Hrasno“, „Grbavica I“, „Kovačići“, „Čengić Vila I“, „Malta“, „Pofalići” „Grbavica II“ i Centra „Vladimir Nazor”. U okviru obilježavanja Dječije nedjelje planirana je i posjeta Edukativnom centru Nova Kasaba.

 

Share Follow