Posjete

Denis Rutovitz posjetio Općinu Novo Sarajevo

Gospodin Denis Rutovitz, predsjedavajući upravnog komiteta Centra Christine Witcut u Sarajevu i predsjedavajući upravnog komiteta Edinbourgh Direct Aida u Edinbourghu (Škotska) i predstavnici Centra Vladimir Nazor posjetili su u srijedu Općinu Novo Sarajevo.
Načelnik ove Općine Krunoslav Raspudić zahvalio se uglednom gostu na dvogodišnjoj pomoći i nesebičnoj podršci koju je Centar Christine Witcutt pružio
Centru Vladimir Nazor.
– Zhvaljujući pomoći naših škotskih prijatelja Centar za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece oboljele od autizma i cerebralne paralize Vladimir Nazor postigao je značajne uspjehe i pružio kvalitetnu pomoć i podršku djeci kojoj je ova vrsta pomoći neophodna. Gospodin Rutovitz će se i dalje zalagati da animira škotsku javnost da pomogne našoj djeci, odnosno Centru Vladimir Nazor. Dužnost i obaveza je i svih nas u Sarajevu, pa i šire da, kada projekat naših škotskih prijatelja bude okončan, pomognemo da Centar nastavi sa radom kako bi nađa djeca i dalje imala brigu koju zaslužuju i koja im je neophodna, istakao je prilikom ovog susreta načelnik Krunoslav Raspudić.

Share Follow View