Postavljen prvi dezinfikacioni tunel ispred ulaza u Dom zdravlja Novo Sarajevo

Ispred ulaza u Dom zdravlja Novo Sarajevo u srijedu, 08. aprila ove godine postavljen je prvi dezinfikacioni tunel u cilju efikasne borbe sa pandemijom korona virusa.

Radi se o tunelu dimenzije 1 x 2,3 x 3 metara sa opremom za zamagljivanje, visokotlačnom pumpom, spremnikom za dezinfincijense od 15 dizni i internom visokotlačnom instalacijom.

Ideja je da građani pri ulasku i izlasku iz objekta najprije uđu u dezinfekcioni tunel, koji je zamagljen dezinfekcionim sredstvom i udišući dezinfekciono sredstvo Antivirin plus budu dezinkfecionisani, kao i njihova odjeća i obuća.

U svom obraćnju, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da pored ovoga tunela, Općina Novo Sarajevo nabavit će još dva dezinfikaciona tunela koji će biti postavljeni u ulazu u zgradu Općine Novo Sarajevo i na Vilsonovom šetalištu obzirom da je lijepo vrijeme izmamilo veći broj građana na šetalište i pored izrečenih mjera kriznih štabova.

Isporučilac dezinfikacionih tunela je firma Grizelj iz Sarajeva, a iste je obezbijedila Općina Novo Sarajevo putem Štaba civilne zaštite Općine.

Share Follow