Potpisan Memorandum o saradnji partnera na projektu „Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa“

Općina Novo Sarajevo partner je na projektu „Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa“.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji,1. oktobra ove godine, podršku realizaciji ovog projekta dali su i  predstavnici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Privredna komora Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Stari Grad i Općina Centar.

Na sajmu će učestvovati  poslovni subjekti iz pet oblasti: IT, turizam, stari zanati, start-up i ostale djelatnosti. Predstavit će se i osobe iz Općine Novo Sarajevo koje učestvuju u programu sufinasiranja samozapošljavanja (2018-19), start-up firme i obrti.

Ovim povodom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je naglasio da je da će se na „Sajmu zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa “na jedan transparentan način predstavit sve ono što Općina Novo Sarajevo provodi kroz  aktivnu politiku zapošljavanja. Podsjetio je da lokalne samouprave nemaju zvanične zakonske nadležnosti ali da se bave i ovom problemlatikom sa željom i ciljem da pomognu sugrađanima.

U obraćanju, direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Nermin Pećanac  je naglasio da je ovo prilika da se sretnu poslodavci i osobe sa evidencije nezaposlenih, te da je već registrovano oko 120 poslodavaca koji su zainteresovani za učešćem na sajmu.

Na konferenciji za novinare obratili su se i ostali potpisnici koji su podržali ovaj projekat.

Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa biće održan 16. oktobra 2019. godine na Trgu oslobođenja – Alije Izetbegovića.