Potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije za objekat JU OŠ „Pofalići“

Općinski načelnik Nedžad Koldžo, direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić  i direktor  IPSA instituta Enko Hubanić potpisali su, 8. jula ove godine, ugovor za izradu projektne dokumentacije za objekat JU Osnovna škola „Pofalići“.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo  je rekao da su sredstva za realizaciju ovog ugovora u iznosu oko 54.000 KM obezbijeđena u Budžetu Općine Novo Sarajevo u skladu sa Sporazumom o regulisanju međusobnih odnosa na realizaciji projekta izrade investicione tehničke dokumentacije za izgradnju objekta JU Osnovna škola „Pofalići“ koji su 2017. godine potpisali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, Općine Novo Sarajevo i Zavoda za izgradnju KS.

Tokom 2018. godine poduzete su aktivnosti na: pripremi i izradi investiciono-tehničke dokumentacije neophodne za izradu projekta izgradnje škole, a što podrazumijeva: izradu ažurne geodetske situacije za lokalitet objekta škole, izradu Elaborata-izvještaja o inženjersko geološkim karakteristikama tla i uslovima fundiranja.

Izgradnja novog objekta OŠ Pofalići neophodna zbog starosti i dotrajalosti školskog objekta u ulici Ivanjska 1 (stavljena u funkciju 1948. godine kao četvorazredna, a 1964. godine kao osmorazredna odgojno-obrazovna ustanova), te zbog  izgradnje nove trase gradskog autoputa. Planirana gradnja nove škole u Pofalićima predviđena je u blizini sportskog igrališta u ulici Zahira Panjete.