Potpisan ugovor za izvođenje radova na adaptaciji prostorija Centra za zdravo starenje Čengić Vila

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor firme INTER-COM d.o.o. Zenica Safet Škaljić potpisali su ugovor za izvođenje radova na adaptaciji prostorija Centra za zdravo starenje Čengić Vila.

Formiranjem ovog centra Općina Novo Sarajevo će dobiti i treći objekat namijenjen osobama treće životne dobi, pored objekata u MZ Hrasno i u MZ Velešići.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je podsjetio da je prvi Centar za zdravo starenje otvoren u Hrasnom prije osam godina, a nakon  toga je  rekonstruisan i opremljen centar u Velešićima, a sve s ciljem poboljšanja kvaliteta življenja osoba treće dobi. Novi centar na Čengić Vili ući će u sastav već uspostavljene mreže centara po čemu je Općina Novo Sarajevo već prepoznatljiva i van granica BiH, naglasio je načelnik Koldžo.

Minela Kahriman Ferić ispred Partnerstva za javno zdravlje koji već devet godina uspješno sarađuje sa Općinom Novo Sarajevo iskazala je zadovoljstvo jer će ubuduće i članovi koji žive na Čengić Vili imati jedan ovakav centar  koji će svojim sadržajem i radionicama pokazati da je vrijedan postojanja.

U centrima za zdravo starenje na području Općine Novo Sarajevo posjetioci  imaju priliku  za svakodnevno druženje i razgovor, bavljenje različitim kreativnim i kulturnim aktivnostima, rekreativno-sportskim sadržajima, pohađaju kurseve, te razgovaraju  sa stručnjacima o temama iz različitih oblasti od kojih mogu saznati nešto više o aktivnom življenju, unapređenju zdravlja i ostvarivanju svojih prava.

U prostorijama Centra za zdravo starenje Čengić Vila  koji je u vlasništvu općine u ul. Džemala Bijedića br. 61, ugovorom je predviđeno izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova, te uređenje i opremanje enterijera.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova i opreme je oko 140.000 KM.