Potpisani sporazumi za prijevoz redovnih učenika sa smetnjama u kretanju i njihovih pratilaca

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktori jedanaest javnih ustanova potpisnici su sporazuma o finansiranju prijevoza redovnih učenika sa smetnjama u kretanju i njihovih pratilaca sa područja Općine Novo Sarajevo za drugo polugodište školske 2018./2019. godine.

Općina Novo Sarajevo obezbjedila je sredstva za finansiranje prevoza  koje će koristiti oko 80 redovnih učenika sa smetnjama u kretanju i njihovih pratilaca iz jedanaest javnih obrazovnih ustanova.

Sporazumi su potpisani sa sljedećim javnim ustanovama: OŠ „Kovačići“, OŠ „Grbavica I“, Centar „Vladimir Nazor”, Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, Srednja medicinska škola-Jezero, Srednja škola, poljoprivrede, prehrane veterine i uslužnih djelatnosti, Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece – Mjedenica,  Treća gimnazija i  Srednja škola za saobraćaj i komunikacije.

Ukupni troškovi prijevoza učenika sa smetnjama u kretanju i njihovih pratilaca  za drugo  polugodište školske 2018./19. godine iznose 18.669  KM.