Potpisivanje Sporazuma o poslovnoj saradnji, u petak 09.07.2021. godine u 12:30 sati, u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo

U petak 09.07.2021. godine u 12:30 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo ( ul. Kemala Kapetanovića 17 ) planirano je potpisivanje Sporazuma o poslovnoj saradnji između Općine Novo Sarajevo, Udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“ i JU „Djeca Sarajeva“.

Sporazumom se regulišu međusobni odnosi na realizaciji projekta rekonstrukcije, finansiranja, ustupanja, opremanja i korištenja objekta Predškolske ustanove „Ciciban“ koji je u ruševnom stanju, u ulici Kemala Kapetanovića bb.

Navedeni objekat JU „Djeca Sarajevo“ će ustupiti na korištenje Udruženju „Dajte nam šansu“ na neodređeni vremenski u svrhu zbrinjavanja djece i odraslih osoba s poteškoćama u razvoju. Važnost ovog projekta, kao i njegov društveni interes prepoznali su i podržali Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona  Sarajevo i Skupština Kantona Sarajevo.

Sporazum će potpisati načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, direktorica Udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“ Ines Kavalec i direktorica JU „Djeca Sarajeva“ Suanita Banda. Potpisivanju će prisustvovati ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović.

Share Follow