Potpisivanje ugovora između Općine Novo Sarajevo i ASA BANKA DD SARAJEVO, u srijedu 05. avgusta 2020. godine u 11:00 sati

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo (Kemala Kapetanovića 17), u srijedu 05. avgusta 2020. godine u 11:00 sati, planirano je potpisivanje ugovora između Općine Novo Sarajevo i ASA BANKA DD SARAJEVO koja je izabrana po Javnom pozivu za odabir banke za plasiranje sredstava putem kreditne linije uz subvencioniranje/regresiranje kamatne stope/profitne marže i troškova obrade kredita od strane Općine Novo Sarajevo privrednim  subjektima u cilju povećanja tekuće likvidnosti privrednih subjekata pogođenih pandemijom i širenjem COVID-19.

Radi se o kreditnoj liniji koja će privrednicima koji zadovolje kriterije Javnog poziva (koji će raspisati banka) uz subvenciju Općine omogućiti da u ASA banci dobiju finansiranja po stopi od nula posto, a za realizaciju ove linije ASA banka je osigurala sredstva u iznosu od 2.500.000 KM.

Općina će subvencionirati/regresirati kamatnu stopu/profitnu maržu i troškove obrade kredita privrednim subjektima sa sjedištem na području općine Novo Sarajevo, za kratkoročne kredite u cilju povećanja tekuće likvidnosti privrednih subjekata pogođenih pandemijom i širenjem virusa COVID-19.

Prioritet u ostvarenju podsticaja imaju privredni subjekti  koji za vrijeme pandemije i širenja virusa COVID-19 nisu bili u mogućnosti da obavljaju svoju djelatnost u punom kapacitetu, a nisu otpuštali svoje uposlenike.