Povodom Dana Općine održan turnir u streljaštvu

U povodu obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo u Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo”, 12. maja ove godine, održan je turnir u organizaciji Streljačkog kluba „Igman“, a pod pokroviteljstvom Općine Novo Sarajevo. Učestvovalo je oko 40 klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Turnir su svečano otvorili općinski načelnik Nedžad Koldžo i Ibrahim Durmo, u ime organizatora Streljačkog kluba “Igman”.

U svom obraćanju načelnik Koldžo istakao je kako je ovo jedan od najmasovnijih turnira u  najmodernijoj streljani u našoj zemlji. Takmičarima je poželio sreću i dobre rezultate, a predstavnicima SK „Igman“ zahvalio na dobroj organizaciji.

Najboljim strelcima u kategoriji žena i muškaraca, te ekipa i pojedinaca dodijeljeni su pehari, a uručio ih je općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima.

U okviru obilježavanja dana Općine, 12. maja ove godine, održan je historijski čas i položeno cvijeće na spomen obilježje Velešići u znak sjećanja na šehida Radonja Hamdu, dobitnika najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan i  sve šehide i poginule borce.