Povodom početka školske godine Općinski načelnik Nedžad Koldžo uručio ruksake sa školskim priborom prvačićima Edukativnog centra Nova Kasaba

Povodom početka nove školske 2020/2021. godine, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima, 11. septembra ove godine obišao je OŠ „Nova Kasaba“ u istoimenom mjestu na području Republike Srpske.

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je ruksake i školski pribor za 19 učenika prvih razreda koji nastavu pohađaju u „Edukativnom Centru Kasaba“, a ruksake im je podijelio općinski načelnik.

Sa delegacijom Općine Novo Sarajevo ovu osnovnu školu posjetio je i direktor OŠ „Malta“ Asmir Hasičić, budući da je Odlukom Vlade Kantona Sarajevo “Edukativni centar Nova Kasaba“ dodijeljen kao područna škola OŠ „Malta“, a sa udaljenosti 123 km od matične škole, ovo je ujedno i najudaljenija područna škola u Evropi.

Prvog dana nove školske godine, općinski načelnik Nedžad Koldžo posjetio je i sve novosarajevske osnovne škole i prvačićima podijelio školske ruksake sa potrebnim priborom. Ruksake sa školskim priborom dobilo je 608 učenika prvih razreda osnovnih škola „Hrasno“, „Pofalići“, „Velešićki heroji“, „Kovačići“, „Čengić Vila I“, Malta“, „Grbavica I“ i „Grbavica II“ i Centra Vladimir Nazor. Pored ruksaka za učenika, školama su uručena i dezinfekciona sredstva i zaštitne maske.

 

Share Follow