Poziv za građane na revakcinaciju AstraZenecom do kraja oktobra

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo poziva sve građane koji su primili AstraZeneca vakcine, a kojima je prošlo više od četiri ili šest sedmica od prve doze, da do 31. oktobra ove godine pristupe revakcinaciji.

Iz Ministarstva naglašavaju da je ovaj poziv važan i u skladu sa preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju Federacije BiH, koje preporučuje da se druga doza vakcine protiv COVID-19 daje što ranije unutar preporučenog razmaka, uzimajući u obzir rast broja oboljelih i prijetnju od širenja delta soja SARS-CoV-2 virusa u Federaciji BiH.

Ministarstvo je podsjetilo građane da se vakcinacijski punkt na Zetri zatvara se 1. novembra, a vakcinacija u Kantonu Sarajevo prelazi na punktove u domovima zdravlja, te da se ovaj poziv upućuje i zbog praktičnosti obavljanja masovne revakcinacije na punktu Zetra do kraja mjeseca.

Također, omogućena je i revakcinacija svih onih koju su prvu dozu vakcine AstraZeneca i Sinopharm primili van Kantona Sarajevo.

Informacija je preuzeta sa web stranice Vlade KS: https://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novosti/poziv-za-gradane-na-revakcinaciju-astrazenecom-do

 

Share Follow View