Predstavnici nadležnih općinskih službi obišli objekat u ulici Trnovska 9

Predstavnici općinskih službi civilne zaštite, službe za inspekcijske poslove i službe za stambene i komunalne poslove, obnove i razvoja i zaštite okoliša, 5. aprila ove godine, zajedno sa predstavnicima firme “Calypso” obišli su objekat u ulici Trnovska 9, koji se nalazi u ruševnom stanju, te kao takav predstavlja opasnost po sigurnost građana i imovine.  Ovom prilikom dogovoreno je da navedena firma u narednih nekoliko dana ponudi rješenje za zaštitu objekta od daljnje devastacije i urušavanja kako bi se otklonila opasnost.  Nakon dobivanja stručnog mišljenja poduzet će se naredni koraci za rješavanje problema objekta u ulici Trnovska 9.

Zgrada u ulici Trnovska, kao vrijedno dijelo secesijske arhitekture evidentiran je kao objekat koji posjeduje vrlo visoku arhitektonsku i ambijentalnu vrijednost te je kao takav pod zaštitom Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo.

Civilna zaštita Općine Novo Sarajevo je obilježila objekat zaštitnim trakama i istakla oznake upozorenja na opasnost od obrušavanja.