Projekcije SFF-a u Dječijoj kući i Međunarodnom centru za djecu i omladinu

Općinski načelnik Nedžad Koldžo, direktor „Obala Art Centar”, Mirsad Purivatra i v.d. direktorica JU Međunarodnog centra za djecu i omladinu „Novo Sarajevo” Zorica Miličević, 10. jula ove godine, potpisali su Sporazum o realizaciji kulturnih aktivnosti u sklopu održavanja „25. Sarajevo film festivala”. Sporazum je potpisan u Dječijoj kući „Novo Sarajevo“.

Sporazumom je, između ostalog,  definisano da se projekcije iz Dječijeg i TeenArena programa, te programa Ljetno kino Metalac i ostalih programa „25. Sarajevo film festivala”, od 17. do 22. augusta 2019. godine prikazuju u dvorani Dječije kuće (Grbavička bb) i Međunarodnom centru za djecu i omladinu (Kemala Kapetanovića 17).

Ovim povodom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je rekao da će program reginalno prepoznatljivog filmskog brenda-Sarajevo film festivala od ove godine biti dostupan građanima Novog Sarajeva, kao i svima onima koji budu mogli prisustvovati tim projekcijama.

Sarajevo film festival širi se  i na Općinu Novo Sarajevo, izjavio je direktor „Obala art centra“ Mirsad Purivatra i dodao da je lijepo da  Sarajevo raspolaže novim objektima kao što je Dječija kuća koji je jedan od najboljih objekata za mlade koji se može koristiti za kulturu i edukaciju.

Dvorane u Novom Sarajevo u kojima će biti prikazane projekcije SFF-a poslužiće i za filmske radionice i istovremeno za susrete sa glumcima, najavila je i  Zorica Miličević, v.d. direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu „Novo Sarajevo“

Za ove namjene u Budžetu Općine Novo Sarajevo planirano je 30.000 KM.