Prvi dan škole uz ruksake za sve prvačiće u Općini Novo Sarajevo

U povodu početka nove školske godine načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo posjetio je tradicionalno novosarajevske osnovne škole i učenicima prvih razreda podijelio školske ruksake sa potrebnim priborom. Općinski načelnik đacima prvacima poželio je puno uspjeha i sreće u školovanju, organizirano je i slikanje svih razreda, a fotografije će biti pripremljene za svakog učenika.

Ove godine ruksaci su obezbjeđeni za 616 prvačića, a Općina Novo Sarajevo jedna je od rijetkih u državi koja u posljednjih nekoliko godina ima evidentiran porast broja upisanih prvačića u osnovne škole, istakao je načelnik Koldžo.

Ruksake sa školskim priborom dobili su 2. septembra prvačići osnovnih škola, „Malta“, „Grbavica I“, „Pofalići“, „Velešićki heroji“, „Kovačići“, „Čengić Vila I“ i Centra Vladimir Nazor, a posjeta osnovnim školama „Hrasno“ i „Grbavica II“ upriličena je 3. septembra.

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je ruksake i školski pribor koji će uskoro dobiti i prvačići  koja nastavu pohađaju u „Edukativnom Centru Kasaba“.