Rezultati glasanja OCD u procesu izbora predstavnika organizacija civilnog društva sa područja općine Novo Sarajevo za učešće u Evaluacionoj komisiji u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2) na području općine Novo Sarajevo

Poziv organizacijama civilnog društva (OCD) koje djeluju na području općine Novo Sarajevo da učestvuju u glasanju za izbor člana evaluacione komisije ispred organizacija civilnog društva, a u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) na području općine, bio je otvoren od 09. do 12. januara 2023. godine do 14:00 sati.

U navedenom periodu OCD su mogle glasati za jednog od dva prijavljena kandidata: G. Kenan Ožegović iz Općinske organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo i Gđu. Amru Kubat iz Fondacije za razvoj „Transformacija“.

Pregled pristiglih glasova do 12. januara do 14:00 sati:

Redni brojIme i prezime kandidataNaziv OCD koje je glasalo
1.G. Kenan Ožegović1. Udruženje za kulturu „Nova svjetlost“
2. Udruženje „Plus Ultra“
3. Udruženje „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak“
4. Udruženje Karate klub „Respect“
5. Kulturno – umjetničko društvo „Lola“
6. Udruženje antifašista i boraca narodno – oslobodilačkog rata Novo Sarajevo
2.Gđa. Amra KubatNije bilo pristiglih glasova

Nakon završenog procesa glasanja, kandidat G. Kenan Ožegović je izabran sa 6 glasova OCD-a za predstavnika OCD sa područja općine Novo Sarajevo koji će učestvovati u radu Evaluacione komisije.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Share Follow View