Rezultati sa Općinskog takmičenja

Uzvještaj sa Općinskog takmičenja iz geografije Pod pokroviteljstvom Načelnika Općine u organizaciji Službe za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje, u petak, 13.05. 2005. godine u OŠ “Hrasno” održano je Općinsko takmičenje učenika petih (V) razreda osnovnih škola, iz Geografije, za školsku 2004/05. školsku godinu. Takmičenju je pristupilo 30 učenika iz deset (10) osnovnih škola Općine. Škola domaćin je pripremila dobre uslove za takmičenje i boravak učenika i njihovih nastavnika-pratilaca na takmičenju. Nakon testiranja ( 60 minuta ) Komisija je izvršila pregled rezultata Općinskog takmičenja i proglasila najbolje:

OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ GEOGRAFIJE ŠKOLSKA 2004/2005. GODINA

Mjesto Učenik-ca Škola Bodovi

I MELISA KOBASICA “HRASNO” 77,5

II AMINA BRALIĆ “VELEŠIĆKI HEROJI” 70

III ENSAR HALILOVIĆ “VELEŠIĆKI HEROJI” 67

IV ŠRNDIĆ MIRZA ” GRBAVICA I ” 65

V MAK NAZEČIĆ ANDRLON “MALTA” 65

Pobjednicima Općinskog takmičenja ( I,II i III mjesto ) su uručene novčane nagrade i oni su stekli pravo učešća na Kantonalnom takmičenju iz Geografije, koje je planirano za petak, 20.05. 2005. godine u OŠ “Grbavica I” , Grbavička broj 14.

Ove godine su učenicima naših škola dodijeljena još dva (2) mjesta za učešće na višem nivou takmičenja tako će Općinu predstavljati i učenici koji su osvojili IV i V mjesto na Općinskom takmičenju. Svim učenicima želimo mnogo uspjeha na Kantonalnom takmičenju.

Napominjemo da će pobjednicima Općinskog taklmičenja iz Geografije diplome biti uručene naknadno, kao i zahvalnice svim školama za učešće na takmičenju.

Share Follow View