Sanacija i rekonstrukcija ulica

Kvalitetnija putna komunikacija za Hrasno brdo i Vraca Za desetak dana nastaviće se radovi na rekonstrukciji Novopazarske ulice. Već su završeni radovi na rekonstrukciji Dobojske i dijela Novopazarske ulice. Prvu fazu radova finasirala je Općina Novo Sarajevo sa 100.000 KM, dok će preostale radove finasirati Direkcija cesta Kantona Sarajevo sa oko 190.000 KM.
Okončanjem radova u drugoj polovini avgusta za oko 1500 stanovnika Vraca i Hrasnog brda obezbijediće se kvalitetnija putna komunikacija i prvi put uvođenje kombi linije.
Izvođač radova je firma Sarajevoputevi.
U Novom Sarajevu, odnosno u mjesnim zajednicama Kvadrant, Čengić Vila i Pofalići I u toku su i radovi na sanaciji cesta po prioritetima koje su odredili savjeti osamnaest mjesnih zajednica Novog Sarajeva.
Radovi još uvijek nisu krenuli punim intezitetom zbog radova u Ulici Zmaja od Bosne.
Za sanaciju ovih ulica Općina Novo Sarajevo planirala je budžetska sredstva u iznosu od 400.000 KM.

Završetak radova na rekonstrukciji ulice Muhameda efendije Pandže, na dijelu od benzinske pumpe El Tarik Oil do okretišta za autobuse, očekuje se za desetak dana. Za ove radove Općina Novo Sarajevo izdvojila je 110.000, a Direkcija cesta Kantona Sarajevo 140.000 KM.

Za petnaestak dana počeće radovi na izgradnji vodovodne mreže u Humskoj ulici. Investitori radova, čija vrijednost je oko 80.000 KM, su Općina Novo Sarajevo i KJKP Vodovod i kanalizacija, koje je ujedno i izvođač radova.

Share Follow View