Saopštenje za javnost organizacija civilnog društva o dugogodišnjoj saradnji sa Općinom Novo Sarajevo

 

Predstavnici organizacija civilnog društva uputili su saopštenje za javnost u cilju plasiranja tačnih informacija kada je u pitanju njihova dugogodišnja saradnja sa Općinom Novo Sarajevo nadležnim Općinskim službama.

U saopštenju se navodi da se u posljednje vrijeme u pojedinim medijima plasiraju informacije kako organizacije civilnog društva, koje djeluju u oblastima obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima, podrške za djecu sa poteškoćama u razvoju, zaštiti okoliša te javno zdravlje putem mreže centara, nisu jednako tretirane od strane Općine Novo Sarajevo kada je u pitanju finansijska podrška koju ova lokalna zajednica izdvaja za realizaciju projekata na godišnjem nivou.

Organizacije civilnog društva poručuju da ovo nije podrška političkog karaktera već podrška procesu koji se odlično vodi od strane Općine Novo Sarajevo već duži niz godina.

“Naše organizacije civilnog društva su vanstranačke organizacije koje rade stručno, profesionalno, odgovorno, transparentno i nikada nismo svoj rad dovodili u vezu niti sa jednom strankom”, navodeno je u saopštenju.

Saopštenje u pdf formatu

 

Share Follow