Studenti Prirodno – matematičkog fakulteta posjetili Općinu Novo Sarajevo u okviru terenske nastave

Studenti Prirodno – matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Odsjeka za geografiju, u okviru terenske nastave danas su posjetili Općinu Novo Sarajevo kako bi se pobliže upoznali sa karakteristikama općine, prostornom koncepcijom razvoja, strateškim ciljevima i razvojnim programima ove lokalne zajednice.

Studenti su Općinu posjetili u pratnji profesorice Lejle Žunić, a prije početka izlaganja predstavnika općinski službi prisutnima se obratio Općinski načelnik dr. Hasan Tanović poručivši da je Općina prepoznala važnost efektivnog i efikasnog informisanja studenata ovog fakulteta koji su budućnost razvoja ove lokalne zajednice, te im poželio sretan i ugodan rad u Općini Novo Sarajevo.

Studentima su, od strane relevantnih stručnih službi Općine, Službe za upravljanje lokalnim razvojem, Službe za oblast prostornog uređenja i urbanizma, te Službe za investicije i zaštitu okoliša, održane prezentacije o općim karakteristikama i strateškim opredjeljenima Općine, zatim o prostornom planiranju, investicijama i razvojnim projektima.

Share Follow View