Svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo u povodu Dana općine

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo u povodu 16. maja, Dana Općine Novo Sarajevo, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Svečanu sjednicu vodila je predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo Ana Baltić, koja je na početku sjednice pozvala prisutne da učenjem Fatihe, minutom šutnje i na drugi prigodan način odaju priznanje i sjete se svih šehida, poginulih boraca i građana u odbrani Bosne i Hercegovine, tokom agresije.

Vijećnicima, brojnim gostima, kao i građanima, obratio se općinski načelnik Nedžad Koldžo. U svom obraćanju podsjetio je na brojne realizirane projekte općine u proteklom periodu, posebno istakavši nedavno otvaranje Dječije kuće kojom Općina Novo Sarajevo sada nudi potpuno nove i raznovrsne sadržaje za svoje najmlađe sugrađane.  Općinski načelnik osvrnuo se i na brojne aktivnosti koje su za građane pripremljene i ove godine u okviru programa obilježavanja Dana Općine, a posebno je podsjetio na značaj Pofalićke bitke za odbranu Novog Sarajeva, Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Na svečanoj sjednici uručena su i najveća priznanja Općine Novo Sarajevo za prethodnu 2018. godinu. Zlatna plaketa dodijeljena je Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ Sarajevo, za postignute izuzetne rezultate u oblasti zdravstva djece i promociji humanitarnog rada. Srebrena plaketa dodijeljena je Karate klubu „Sen Sei“ -Sarajevo, za postignute izuzetne rezultate u oblasti sporta i promociji društvene odgovornosti radom sa mladim osobama. Predsjedavajuća Općinskog vijeća Ana Baltić i općinski načelnik Nedžad Koldžo dodijelili su na svečanoj sjednici i zahvalnice i to:  Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, Udruženju „Resursni Aarhus centar u BiH“ –Sarajevo, URS „Trčanje i to“ –Sarajevo, te Baptističkoj crkvi –Sarajevo. Zahvalnice su dobili i Haris Delalić, Anel Kamberović, Spahić Mesud, Salem Bukalo, Senad Bajrović i Marinko Pejić.

Na kraju sjednice posjetioci su imali priliku uživati u izvedbi orkestra Sarajevske filharmonije.