djmedia:2705

Svečano otvorena „Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo“

Uz besplatno klizanje, muziku i dobru zabavu čarolija na Vilsonovom šetalištu trajat će do 25. januara naredne godine.Pogledajte video sa otvaranja „Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo“.

djmedia:2705

Na Vilsonovom šetališta u subotu, 24. decembra ove godine svečano je otvorena „Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo“.

Tim povodom, uz prisustvo brojnih posjetilaca na otvorenoj sceni nastupio je omladinski ženski hor “Chorus Cadenza”, nakon čega su svojom izvedbom na ledu svečano otvaranje uveličali i učesnici hit mjuzikla „Anni“. Uz vatromet , muziku i dobru zabavu Ledenu čaroliju svečano je otvorio načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo. U svom obraćanju, općinski načelnik istakao je kako će Ledena čarolija tokom cijelog zimskog raspusta djeci ponuditi besplatno klizanje, ali i ostale različite aktivnosti koje će se realizirati u narednih mjesec dana.

–       Očekujemo što veći broj djece, s obzirom na to da novogodišnji praznici tek nastupaju, te da će ovo naše klizalište, na kojem je klizanje potpuno besplatno kao i pozajmljivanje klizaljki, funkcionirati u punom kapacitetu, istakao je načelnik Koldžo.

U neposrednoj blizini klizališta u dekorisanim drvenim kućicama ponudit će se raznovrsni sadržaji za sve generacije, a cijeli prostor je dekorisan, uključujući i veliku jelku, kako bi se u punom sjaju dočarala praznična atmosfera na našem najpopularnijem šetalištu.

Manifestacija „Ledena čarolija“, koju Općina Novo Sarajevo organizira prvi put, bit će otvorena za sve građane do 25. januara naredne godine.