Svečano zatvorena Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo svečano je zatvorena 27. januara ove godine, uz prigodan zabavni program.

Ovim prilikom, prisutnim posjetiocima, te polaznicima škole klizanja obratio se, između ostalih i općinski načelnik Nedžad Koldžo koji je najavio da će naredna Ledena čarolija biti još i ljepša.

Nakon toga uručio je diplome za uspješno završenu školu klizanja koju je ove godine prošlo oko 300 djece. Općinski načelnik je, potom, uzeo učešće i humanitarnom bazaru „Pokloni čaroliju nekome“ u  organizaciji Udruženja „Pomozi.ba“ dodijelivši paketiće i školske ruksake sa priborom namijenjene djeci iz socijalno ugroženih porodica a koje je osigurala općina.

Na završnoj ceremoniji upriličen je i nastup djece iz šest novosarajevskih vrtića u okviru JU „Djeca Sarajeva“.

Od otvaranja Ledene čarolije 28. decembra 2018. godine, dnevno je lokaciju posjećivalo i do 500 klizača i drugih posjetitelja. Održane su brojne edukativne, sportske, zabavne i interaktivne radionice. Mališani su pokazali ogroman interes za više od 20 radionica, među kojima su muzičke i plesne radionice, literarne, te radionice udruženja DogsTrust, Gorska Služba spasavanja – stanica Sarajevo, Crveni križ Općine Novo Sarajevo, Eko policije, Udruženja Pričalice, Mozgaonica i drugim.

Sedmično su održavane i sportske, te likovne radionice, u kojima su učestvovali čak i najmlađi posjetioci. Mnogi od učesnika interaktivnih radionica osvojili su vrijedne LEGO nagrade. Pažnju javnosti privukla je izložba „Oči – ogledalo duše“, autorice Nisrin Panjeta.

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo trajala je mjesec dana na lokalitetu Otvorenog kulturnog centra Vilsonovog šetališta, a svi sadržaji su bili besplatni.