Takmičenje osnovnih škola Novog Sarajeva iz matematike

Najbolji su iz OŠ Hrasno Takmičenje iz matematike za pete, šeste, sedme i osme razrede osnovnih škola sa područja Novog Sarajeva održano je u OŠ Hrasno. Učestvovalo je 120 učenika iz deset osnovnih škola.
U ukupnom plasmanu prvo mjesto osvojili su matematičari OŠ Hrasno, drugo mjesto pripalo je učenicima OŠ Čengić Vila I, a treće OŠ Malta.
Najbolji rezultat u takmičenju učenika petih razreda ostvario je Kenan Hadžić iz OŠ Malta, dok su drugo i treće mjesto osvojili Kerim Rožajac iz OŠ Kovačići i Vladimir Grizelj iz OŠ Hrasno.
Adnan Šupić iz OŠ Čengić Vila Ije najbolji matematičar u takmičenju šestih razreda, drugi je Vedran Pobrić iz OŠ Malta, a treća je Mirela Džomba iz iste osnovne škole.
Za sedmi razred plasman učenika je slijedeći: prvo mjesto Alma Kovač učenica OŠ Hrasno, drugi je Edin Šalaka iz OŠ Hrasno, a treća je Amela Lerić iz OŠ Čengić Vila I.
U takmičenju učenika osmih razreda najbolji rezultat ostvarila je Amina Maglajlija iz OŠ Čengić Vila I, drugi je Edin Ibišević iz OŠ Grbavica I, dok je treće mjesto osvojila je Reisa Ašimović iz OŠ Kovačići.