Potpisan Ugovor za izvođenje radova na tekućem održavanju cesta na području Općine Novo Sarajevo

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktorica firme „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo Nataša Fazlić potpisali su Ugovor za izvođenje radova na tekućem održavanju cesta na području Općine Novo Sarajevo.

Ovim Ugovorom planiran je nastavak izvođenja radova na sanaciji saobraćajnica na području mjesnih zajednica “Pofalići I” i “Pofalići II”, a čija  započeti kroz pret ugovor.

Osim sanacije udarnih rupa i manjih oštećenja na prostoru čitave općine, neki od planiranih radova obuhvaćenih ugovorom su: u MZ Grbavica II – Kemala Kapetanovića od br. 1 do br. 9 – ulaz u naselje, MZ Grbavica I – iza zgrade 26-28-30 i između garaža od Zagrebačke 24, MZ Čengić Vila I – Sanacija dijela kolovoza – ispred objekata Džemala Bijedića 72-74, zatim u MZ Čengić Vila II – Sanacija dijela kolovoza – ulaz u naselje Džemala Bijedića, MZ Kvadrant – ulaz u naselje u ulici dr. Fetaha Bećirbegovića, MZ Vraca – Sanacija oštećenja i nivelacija šahtova u ulici Šanac, kao i u MZ Željeznička – Sanacija prilaza u ulici Zmaja od Bosne između brojeva 62-64. Vrijednost naavedenog Ugovora je oko 246.000 KM

Prethodnim Ugovorom o tekućem održavanju cesta, u ovoj godini, završeni su radovi na sanaciji dijela ulica: Gornji Velešići od br. 49 do br. 64, zatim Velešići od br. 48 do br. 74, Velešići od br. 31 do br. 35, Mustafe Behmena, Reisa Fehima Spahe čikma i Skopljanska. Izvršena je i sanacija parking prostora u ulici Envera Šehovića, kao i sanacija dijela ulice i parking prostora u ulici Igmanska od br. 1 do br. 9. Nakon rekonstrukcije kanalizacione mreže asfaltiran je  dio ulice Drinska, a započeli su radovi i na sanaciji saobraćajnica na području MZ “Pofalići I”. Vrijednost pomenutih radova je oko 220.000 KM.