Treći ciklus besplatne škole plivanja za novosarajevske osnovce

Općina Novo Sarajevo, u saradnji sa JP „Olimpijski bazen Otoka“, nastavlja organizaciju besplatne škole plivanja za učenike novosarajevskih osnovnih škola, sa ciljem edukacije djece osnovnim plivačkim vještinama i usavršavanjem pravilnog izvođenja plivačkih tehnika.

Časovi plivanja na Olimpijskom bazenu Otoka omogućeni su svim osnovcima od II do IX razreda, bez obzira da li su u kategoriji plivača ili neplivača, jer su selektirani u homogene grupe nakon testiranja i to: neplivač, plutač, poluplivač, plivač početnik i plivač.

Nakon uspješne realizacije obuke škole plivanja za učenike osnovnih škola: „Velešićki heroji“, „Pofalići“, „Hrasno“ i „Čengić vila I“, te  Škole za srednje stručno i radno osposobljavanje i Centra “Vladimir Nazor”, nastavljaju se aktivnosti sa učenicima osnovnih škola „Grbavica II“ (dvije grupe), „Malta“ i “Hrasno”.

Škola plivanja za učenike navedene tri škole trajat će od 14. do 18. oktobra u terminima od 09:00-10:00 sati, te od 21. do 25. oktobra od 15:00-16:00 sati.

Do sada je besplatnu školu plivanja prošlo ukupno 202 učenika novosarajevskih osnovnih škola.