U četvrtak, 20. maja u Međunarodnom centru za djecu i omladinu u 12:00 sati promocija odabranih radova učesnika Konkursa za izradu Idejnog arhitektonsko-urbanističkog i pejzažnog rješenja Sportsko-rekreativne zone „Velešići“

U četvrtak, 20. maja ove godine u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo (ul. Kemala Kapetanovića br. 17) s početkom u 12:00 sati održat će se zvanična promocija odabranih radova učesnika Konkursa za izradu Idejnog arhitektonsko-urbanističkog i pejzažnog rješenja Sportsko-rekreativne zone „Velešići“.

Općina Novo Sarajevo je u prethodnom periodu raspisala konkursnu dokumentaciju za izradu pomenutog Idejnog rješenja za cijeli obuhvat usklađen sa „Regulacionim planom Velešići“ sa ciljem dobijanja kvalitetnog idejnog rješenja, koje treba da u prostornom, ambijentalnom, vizuelnom i funkcionalnom smislu stvori ugodan prostor za sve buduće korisnike, sa svim karakteristikama gradskog parka.

Nakon okončanja konkursne procedure, Komisija je odabrala i nagradila tri rada autora. Koji će ovom prilikom prezentirati svoja idejna rješenja i potpisati ugovore sa Općinskim načelnikom o isplati nagrade i pravima na korištenje autorskog djela.

Share Follow