U četvrtak, 28. novembra u 11:00 sati završna manifestacija u okviru projekta „Sanacija dijela Spomen parka Vraca“

 

U četvrtak, 28. novembra ove godine u 11:00 sati na Spomen – parku Vraca bit će upriličena završna manifestacija u okviru realizacije projekta „Sanacija dijela Spomen parka Vraca“ koji se implementira  kroz partnerstvo dvije lokalne zajednice, Općine Novo Sarajevo i Opštine Istočno Novo Sarajevo u okviru programa „Izgradnja Mjera Povjerenja (CBM)“ koji realizira Vijeće Evrope u saradnji sa općinama/opštinama u Bosni i Hercegovini.

Na završnoj manifestaciji okupit će se više od 60 učenika osnovnih škola s područja ove dvije općine/opštine, kojima će biti održano edukativno predavanje o značaju i očuvanju ovog memorijalnog kompleksa izgrađenog u znak sjećanja na žrtve Drugog svjetskog rata.

Prisutnim učesnicima obratit će se, tom prilikom načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, te načelnik Opštine Istično Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, nakon čega će biti upriličen obilazak Spomen parka Vraca.

U okviru navedenog projekta izvršeni su i radovi na sječi rastinja, čišćenju  i uređenju parkovske površine, kao i odvoz organskog i anorganskog otpada. Nakon toga pristupilo se uređenju pješačkih staza, te su iste opet stavljene u funkciju.