Učenici trčali kros na Vilsonovom

Povodom obilježavanja Dana općine Novo Sarajevo Povodom obilježavanja 16.maj Dan općine Novo Sarajevo, u subotu su u Vilsonovom šetalištu učenici svih škola trčali kros.
Na startu je bilo 50 učenika.Prvo mjesto za djevojčice osvojila je Sanita Baca OŠ Čengić Vila, drugo Tea Sipović OŠ Hrasno,a treća Adela Bukva OŠ Malta.
U konkurenciji dječaka prvo mjesto osvojio je Mustafa Poplata OŠ Hrasno, drugi je Amar Mehić OŠ Hrasno i treći Elvedin Čosović OŠ Čengić Vila.
U kategoriji srednjih šklola u muškoj konkurenciji pobjedio je Kenan Dajidžić, Mješovita srednja saobraćajna, drugi je Admir Nuhanović iz iste škole i treći Mišo Miković, Mješovita srednja elektroenergetska škola.
Pobjednica u kategoriji djevojčica je Elmedina Grabović, Mješovita srednja elektroenergetska, druga je Ina Krsmanović, Ekonomska i treća Alma Begić, Mješovita srednja elektroenergetska.
Učesnici su dobili zahvalnice koje su im uručili Safet Dizdar, direktor OŠ Pofalići i Emina Avdagić, direktorica Treće gimnazije.
U prostorijama Mješovite srednje saobraćajne škole jučer je održan turnir u košarci srednjih škola Novo Sarajevo.Učestvovalo je šest ekipa.Prvo mjesto je osvojila Treća Gimnazija, drugo Mješovita srednja drvno-šumarska a treća je Ekonomska škola.
Za sve učesnike obezbjeđene su prigodne nagrade i pehari.

Share Follow View