U finale Memorijalnog turnira “Zahir Panjeta” plasirale se ekipe Udruženja “Zlatni ljiljani, Zlatna policijska značka i Udruženja demobilisanih boraca

Povodom Dana Općine Novo Sarajevo, 14. maja ove godine na Sportskom igralištu u Pofalićima održan je tradicionalni Malonogometni turnir „Zahir Panjeta“ u organizaciji Udruženja „Zlatni ljiljani, Zlatna policijska značka Novo Sarajevo“ , a pod pokroviteljstvom Općine Novo Sarajevo.

Turnir je svečano otvorio načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović uz prisustvo vijećnika Općinskog vijeća i građana naselja Pofalići. Ove godine učešće je uzelo osam ekipa, koje su se takmičile u dvije grupe.

Prvu grupu činile su ekipe Udruženja “Zlatni ljiljani, Zlatna policijska značka Novo Sarajevo”, zatim Udruženje „1 Slavna–111. Viteška brigada“, Udruženja 2Prvi korpus – Crni labudovi”, te Udruženje demobilisanih boraca. Za drugu grupu igrale su ekipe Udruženja “Odred Trg heroja”, NK “Pofalićki”, ekipa građana naselja Pofalići i ekipa građana naselja Grbavica.

Nakon fer odigranih utakmica u finale Memorijalnog turnira “Zahir Panjeta” plasirale su se ekipe Udruženja Zlatni ljiljani, Zatna policijska značja Novo Sarajevo i Udruženja demobilisanih boraca. Finalna utakmica odigrat će se u nedjelju, 15. maja u 18:00 sati. Za treće mjesto na turniru igrat će ekipa Udruženja Odred Trg heroja i ekipa građana naselja Grbavica, a utakmica će se održati 15. maja u 17:00 sati. U 16:00 sati istog dana održat će se i revijalna utakmica između Veterana Novo Sarajevo i Veterana Vogošća.

Prvoplasiranim ekipama i pojedincima nagrade će biti uručene 16. maja ove godine na centralnoj manifestaciji obilježavanja Pofalićke bitke.

Share Follow View