U nastavku 3. hitne sjednice Općinskog vijeća Novo Sarajevo izvršeno glasanje za izbor vijećnika delegiranih u Gradsko vijeće Grada Sarajeva iz Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, u srijedu 17. februara ove godine, nastavljen je rad 3. hitne sjednice Općinskog vijeća Novo Sarajevo, kojom je predsjedavao zamjenik predsjedavajućeg Nijaz Džaka.

Ova sjednica je prekinuta, 10. februara ove godine, na četvrtoj tački dnevnog reda, odnosno izboru vijećnika delegiranih u Gradsko vijeće Grada Sarajeva ispred Općine Novo Sarajevo jer nisu bili stečeni uslovi za njen nastavak.

U nastavku sjednice, glasanju za izbor vijećnika u Gradsko vijeće pristupilo se u sali Međunarodnog centra, kao i putem mobilnog tima za tajno glasanje vijećnika Općinskog vijeća Novo Sarajevo koji su u izolaciji zbog zaraze SARS-CoV-2 virusom i oboljenja COVID -19.

Nakon prebrojavanja glasačkih listića, objavljeni su sljedeći rezultati kandidatskih lista:

GRUPA VIJEĆNIKA KORORA I OSTALI   –  8 glasova

POLITIČKA ORGANIZACIJA “NAROD I PRAVDA” – 5 glasova

POLITIČKA STRANKA POG NAŠA STRANKA – 5 glasova

GRUPA  OPĆINSKIH VIJEĆNIKA  – ALMA ČENGIĆ4 glasa

POLITIČKA STRANKA SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST – SBB – 3 glasa

GRUPA OPĆINSKIH VIJEĆNIKA – DANIJELA ŠAHAT, RIAD IDRIZOVIĆ I EMIR RUSTEMPAŠIĆ3 glasa

GRUPA OPĆINSKIH VIJEĆNIKA – MARIJELA HAŠIMBEGOVIĆ3 glasa

POLITIČKA STRANKA PLATFORMA ZA PROGRES – 0 glasova

Prije glasanja,  Elvedin Cernica izjasnio se da predstavnici Platforme za progres u Općinskom vijeću Novo Sarajavo neće glasati za kandidatsku listu Politička stranka Platforma za progres, već da će svoj glas dati drugim listama.

Kompletan materijal sa provedenog postupka izbora za Gradsko vijeće Grada Sarajeva u predviđenim rokovima biće dostavljen Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine na potvrđivanje i konačnu raspodjelu mandata tj. 28 vijećnika iz četiri gradske općine.

 

 

Share Follow View