U petak 10. aprila u 09:30 sati potpisivanje Sporazuma i Ugovora o načinu isplate jednokratnih pomoći penzionerima sa područja Općine Novo Sarajevo

 

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktor Federalnog zavoda za PIO/MIO Zijad Krnjić i predsjednik Udruženja penzionera Novo Sarajevo Omer Ključić, u petak 10. aprila 2020. godine u 09:30 sati, u maloj sali Općine Novo Sarajevo (službeni ulaz u zgradu – prizemlje), potpisat će Sporazum i Ugovor o načinu isplate jednokratnih pomoći penzionerima sa područja Općine Novo Sarajevo.

Predmet  Ugovora i  Sporazuma je jednokratna novčana  pomoć u iznosu od po 50,00 KM, za 4000 penzionera  sa područja općine, koja  će im biti isplaćena  uz penziju u mjesecu maju.

U 2020. godini Općina Novo Sarajevo  obezbijedila  iz Općinskog budžeta za ove namjene sredstva u iznosu od 200.000 KM , što je više nego prethodne 2019. godine.

Raspodjela ovih sredstava  vrši se  u saradnji sa Udruženjem penzionera Novo Sarajevo, koje je pripremilo spiskove na osnovu utvrđenih kriterija po Odluci Upravnog odbora Udruženja, a sredstva se doznačuju putem Federalnog zavoda za PIO/MIO.

Potpisivanje Ugovora obavit će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, te se i novinari mole da iste poštuju pri ulasku u zgradu Općine.