U petak, 12. juna u 11:00 sati press konferencija povodom raspisivanja javnih poziva u okviru Programa ublažavanja posljedica izazvanih pandemijom korona virusa

U petak, 12. juna ove godine u 11:00 sati u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo – Centar za razvoj karijere (ulica Kemala Kapetanovića br.17) održat će se konferencija za novinare u povodu raspisivanja javnih poziva u okviru Programa ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće.

Radi se o četrnaest (14) mjera podrške i pomoći za ublažavanje posljedica pandemije korona virusa, namijenjenih građanima i privrednicima sa područja Općine Novo Sarajevo. Od 14 mjera, sedam (7) se provodi putem javnih poziva, tri (3) mjere će se realizovati putem službenih evidencija namijenjenih najugroženijim kategorijama društva, dok će se četiri (4) mjere realizovati direktnim vidom pomoći.

Na press konferenciji obratit će se načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima.

Press konferencija će biti održana uz pridržavanje svih propisanih higijensko – epidemioloških mjera u cilju sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID – 19.

Share Follow