U petak, 18. septembra u 09:00 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo kompanija LRS i Poslovne novine dodijelit će Općini Novo Sarajevo prestižno priznanje „Kruna razvoja privrede“

Prema analitičkim podacima kompanije LRC BIS – Business Intelligence System, kao najveća bonitetne kuće u BiH, Općina Novo Sarajevo ispunila je sve kriterije Projekta “100 najvećih u BiH i regionu” u kategoriji srednjih općina, te tim povodom dobila prestižno priznanje „Kruna razvoja privrede BiH“.

Na osnovu zvanične podjele prema broju stanovnika Općina Novo Sarajevo rangirana je u kategoriji „srednjih Općina“, a prema rezultatima na osnovu završnih finansijskih izvještaja za 2019. godinu, u protekle četiri godine ostvarila je znatan rast prihoda, rast uposlenih i rast izvoza.

Bonitetno pouzdanih je 347 kompanija na području općine, od 100 najvećih kompanija u BiH sa područja Općine Novo Sarajevo je 38 kompanija, dok 68 kompanija pripada tzv. brzorastućim kompanijama.

U petak, 18. septembra ove godine u 09:00 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo (Centar za razvoj karijere, ul. Kemala Kapetanovića 17), predstavnici kompanije LRC BIS dodijelit će ovo prestižno priznanje „Kruna razvoja privrede“ načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži.

 

 

Share Follow