U petak, 28. januara u 11:00 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu održat će se dodjela mobilnih prečišćivača zraka novosarajevskim osnovnim školama

U petak, 28. januara ove godine u 11:00 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo (Ul. Kemala Kapetanovića br. 17) održat će se dodjela mobilnih prečišćivača zraka direktorima novosarajevskih osnovnih škola.

Nabavka prečišćivača zraka realizovana je u okviru Projekta unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u BiH  (PIPLS), kojeg primarno finansira Švedska, a sufinansira i implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa partnerskim jedinicama lokalne samouprave.

Kroz PIPLS projekat je nabavljeno 200 prečišćivača zraka, za 200 učionica u 10 novosarajevskih osnovnih škola. Planirano je da sve učionice budu opremljene ovim uređajima kako bi se dezinfekcijom virusa, štetnih čestica i alergena osigurala optimalna čistoća zraka za sve učenike tokom odvijanja nastavnog procesa.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstava u iznosu od 25.000 KM, dok je kroz PIPLS projekat osigurano 50.000 KM.

 Sutrašnjem događaju prisustvovat će načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, predstavnici UNDP BiH – projekta PIPLS, direktori deset osnovnih škola s područja Općine Novo Sarajevo, te predstavnici Vijeća roditelja.

Share Follow View