U ponedjeljak, 4. novembra akcija uređenja Parka-šume Hum povodom obilježavanja Svjetskog dana čistog vazduha

 

U ponedjeljak, 4. novembra ove godine u 11:00 sati, Centar za okolišno održivi razvoj – COOR uz podršku Općine Novo Sarajevo organizira obilježavanje ekološkog datuma „Svjetski dan čistog vazduha“.

Tom prilikom, bit će upriličena akcija čišćenja i uređenja Parka-šume Hum. U akciji će učestvovati učenici i nastavnici pet novosarajevskih škola: OŠ „Velešićki heroji“, OŠ „Malta“, OŠ „Pofalići“, Srednje škole za okoliš i drvni dizajn, te Elektrotehničke škole za energetiku, kao i članovi savjeta mjesnih zajednica koje gravitiraju na ovom području.

Profesori Srednje škole za okoliš i drvni dizajn, u saradnji sa KJP Sarajevo-šume d.o.o., prisutne učesnike u projektu upoznat će sa planskim održavanjem i redovnim uzgojnim mjerama na području Parka-šume Hum,  nakon čega će biti izvršena i sadnja novih sadnica drveća na ovom lokalitetu.

Akcija čišćenja i uređenja se organizira kao jedna od aktivnosti u okviru projekta “Jačanje partnerstva – Mladi u akciji za zaštitu okoliša i prirodnih vrijednosti” podržanog od strane Općine Novo Sarajevo.